Ons team

Jeroen van der Meij | Eigenaar De Trek Berefoot, De Trek Outdoor en 5Fingers.nl

jeroen_01

Natuur en gezondheid hebben altijd mijn belangstelling gehad. Samen met een vriend ben ik 18 jaar geleden een outdoor winkel begonnen in Hoorn. Niet realiserend dat dat meer binnen werken is dan buiten. Toen er 8 jaar geleden een vertegenwoordiger langs kwam met de teenschoenen uit Italiƫ was ik direct om. Vanaf mijn 12 jaar deed ik aan Yoga en door Judo is mijn linker knie niet meer wat het was. Daardoor moet ik altijd een beetje oppassen met mijn rug. Inmiddels hebben wij barefoot schoenen voor allerlei sporten voor in de bergen of voor onder je nette pak voor heren, dames en of kinderen.

Door de dunne zool en de absolute vrijheid voor de tenen is de communicatie tussen de ondergrond je voeten en je hersenen supersnel. Sterkere lenigere voeten een natuurlijke houding beter voelen wat je doet. Het bleek heel veel invloed te hebben. Niet meer ieder jaar naar de manuele arts geen stijve rug meer met je bed uit komen weer op een dun matje kunnen slapen dat zijn mijn voordelen.

Als team gaan wij ons inzetten voor dit soort schoenen samen met artsen, therapeuten, en trainers en natuurlijk iedereen die ervaren heeft wat er gebeurd als niet de schoenen maar je voeten de dienst uitmaken.

Gerard Abbring | Verkoper

gerard_02

Sport neemt een grote plaats in in mijn leven. Van jongs af aan houd ik mij bezig met verschillende soorten vechtsporten. Via mijn broer ben ik in contact gekomen met Hans Vos. Door onze gedeelde belangstelling voor oosterse vechtsporten en buitensporten ontstond er een samenwerking. Via Hans ben ik begonnen met Barefoot sporten en al snel wandelde ik op Barefoot schoenen. Eerst 10 toen 20, 40 en uiteindelijk 50 km. Nu zijn we eigelijk altijd weer op zoek naar een nieuwe “Barefoot” uitdaging. Wat zich resulteerde in obstakel-runs en Mudruns. Op dat gebied mogen we ons ondertussen wel ervaring deskundigen noemen.

Door mijn ervaring in vechtsporten (en ook andere sporten) weet ik dat bewegen en gezond voor je is. En dat een goede basis het begin is van alles. Dus het was logisch om voor mij aan te nemen dat de voet de basis vormt van het lichaam. Zo ben ik mij steeds meer gaan verdiepen wat Barefoot sporten, in de brede zin van het woord en dus niet alleen hardlopen. Uiteindelijk resulteerde dat zich in de vraag of ik wilde werken voor deze winkel. Dat leek mij geweldig, aangezien ik mij hier ook kan bezighouden met mijn andere vakgebied, ontwerpen en vormgeven.

Comments are closed