Ons team

Jeroen van der Meij | Eigenaar

Natuur en gezondheid hebben altijd mijn belangstelling gehad. Samen met een vriend ben ik in 1995 een outdoor winkel begonnen in Hoorn. Niet realiserend dat dat meer binnen werken is dan buiten. Toen er in 2006 een vertegenwoordiger langs kwam met de teenschoenen uit Italië was ik direct om. Vanaf mijn 12 jaar deed ik aan Yoga en door Judo is mijn linker knie niet meer wat het was. Daardoor moet ik altijd een beetje oppassen met mijn rug. Inmiddels hebben wij barefoot schoenen voor allerlei sporten voor in de bergen of voor onder je nette pak voor heren, dames en of kinderen.

Door de dunne zool en de absolute vrijheid voor de tenen is de communicatie tussen de ondergrond je voeten en je hersenen supersnel. Sterkere lenigere voeten een natuurlijke houding beter voelen wat je doet. Het bleek heel veel invloed te hebben. Niet meer ieder jaar naar de manuele arts geen stijve rug meer met je bed uit komen weer op een dun matje kunnen slapen dat zijn mijn voordelen.

Als team gaan wij ons inzetten voor dit soort schoenen samen met artsen, therapeuten, en trainers en natuurlijk iedereen die ervaren heeft wat er gebeurd als niet de schoenen maar je voeten de dienst uitmaken.

Hans Vos | Store manager

Ik heb verschillende takken van vechtsporten gedaan en heb mijn eigen sportschool in oosterse bewegingsleer. Ik doe aan mountainbike, kimmen, Chi-running, handboog- schieten en alles waar een mentale of lichamelijke uitdaging in zit. Als kind ben ik opgegroeid met de oosterse vechtkunst en met de disciplines en gewoontes die daar bij horen. Ik ben sinds 2007 gecertificeerd Qigong leraar en ik geef les in het door mij opgerichte Chineng Centrum Purmerend.

Vanuit Chineng Purmerend organiseren we regelmatig workshops en clinics, zoals bijvoorbeeld een workshops met Wim Hof (Iceman) met wie ik intensief heb getraind en ik erg veel van heb geleerd. Ook organiseren we regelmatig Chi-running clinics onder leiding van Marion Meesters. Hierdoor is mijn kijk op hardlopen en ook wandelen sterk veranderd. Zo kwam ik in aanraking met de barefoot-sport en zo ontmoete ik Jeroen van den Meij. Er ontstond al snel een prettige samenwerking tussen ons. Mijn ervaring op barefoot gebied groeit met de dag en zeker niet op de laatste plaats door de klanten! Ik verdeel mijn tijd dus nu tussen mijn prachtige Centrum in Purmerend en een unieke winkel.

Rob Salomonson | Verkoper – trainer

Het leven is een balans tussen inspanning en ontspanning. Tussen bewegen en rust. In de rust periode voeden we ons en in rust ontdoen we ons van afval stoffen. Door de rust en de voeding zijn we weer klaar voor een korte inspanning.

Tijdens een wandeling is bij elke afzonderlijke pas de ene spier even in rust en de andere spier vol actie. Het volgende moment is de ene spier in actie en de andere spier in rust. Spieren worden  gevoed en voorzien van brandstof door het bloed en de afvalstoffen die door de inspanning ontstaan in de spieren worden weer afgevoerd door het bloed. Het enige waar we voor moeten zorgen is dat we steeds voldoende tijd nemen om onze spieren te voeden en om het afval af te voeren. Als die tijd tekort is dan gaan we pijntjes en lichamelijke problemen krijgen.

De schoen met zijn hak en ondersteuning van de voetboog. Zorgt er voor dat we anders zijn gaan wandelen en rennen. Het blijkt als de hak en de ondersteuning er af is dat je na een paar maanden  oefenen  met veel minder inspanning gemakkelijker kan bewegen. Dit komt vooral om dat je meer rechtop gaat staan.  Met wat hulp van derden gaat dit proces natuurlijk veel makkelijker. Leren  is tenslotte afkijken.

Graag willen wij samen met u hier over nadenken hoe je makkelijker kan lopen en rennen met een minimum aan inspanning.

Jan van Ede | Holistisch Podoloog

Onze blote voeten geven ons een sterke basis om voort te bewegen. En dat kunnen ze heel goed. We kunnen zelfs wel stellen dat in de natuur de mensenvoet het grootste aanpassingsvermogen heeft van alle voeten. Onze voeten zijn perfect uitgerust om te lopen op zeer diverse ondergronden. Dit blote voetenwerk is in onze huidige samenleving niet meer voor iedereen weggelegd. Daarbij komt dat aanpassingsvermogen weer om de hoek kijken. Want aan zo’n beetje elke vorm van bescherming (lees: schoenen) die wij verzonnen hebben voor onze voeten, passen zij zich prima aan. Maar aan dit aanpassen van onze voeten en lichaamshouding, zit wel een grens. Het kan een probleem worden als er onvoldoende afwisseling in zit. Dan krijg je eenzijdige belasting met vergrote kans op klachten. Door trauma, over- of onderbelasting, stress en (chronische) ziektes kunnen problemen ontstaan aan het bewegingsapparaat.

Ons team heeft een mooi uitbreiding met drie geweldige mensen met veel kennis en ervaring. Xander, Loes en Inge helpen uw graag om de juiste schoen te vinden.

Reacties zijn gesloten.