Rob Salomonson

Beste geïnteresseerde in natuurlijk leven en bewegen

De workshop’s worden op de eerste vrijdag van de maand en de derde woensdag van de maand gegeven. Aanvang 18:30 tot ca. 21:00 uur.
Geef je op via training@trekbarefoot.nl of bel even met 020 751 26 13.

Mag ik me even voorstellen als ervaringsdeskundige van natuurlijk leven en bewegen.  Ik ben Rob Salomonson en geboren in 1947. Als ik aan welzijn denk dan bestaat dat voor mij onder andere uit: rust, regelmaat, reinheid, liefde, balans. Met reguliere schoenen gebruik je altijd ongewenste spierspanning om enigszins in balans te staan en te bewegen. Deze onbalans is de basis voor vermoeidheid of nog erger …….. blessures.

Ik ben bij de atletiekvereniging AV Spirit Lelystad als hardlooptrainer verbonden en vanaf 2010 als barefoot hardlooptrainer. Tot en met 2010 wist ik niet beter dat het leven van een hardloper bestond uit kleine en grote blessures. En daardoor altijd wel een paar weken per jaar uit de running. De oplossing voor al die blessures was vaak rust en/of de fysiotherapeut. Daarna weer verder gaan zonder iets te veranderen aan de oorzaak. Ik ben op advies overgestapt op blootsvoets lopen. In mijn eerste jaar als barefooter zat ik meteen al in het gips. Ik had mijn middenvoetsbeentjes gebroken. Te veel, te lang en vooral verkeerd gelopen. Ik was blootsvoets gaan lopen zonder mijn looptechniek aan te passen.  Mijn omgeving was ervan overtuigd dat ik nu mijn lesje wel geleerd had en weer gewoon op gewone schoenen verder zou gaan. Maar helaas……. Ik was er van overtuigd dat ik iets fout deed op mijn blote voeten. Ik ben na gaan denken wat er veranderd moest worden aan de looptechniek. De basis daarvoor was elke dag met mijn blote voeten over een vervelend grindpad lopen. Op het grindpad heb ik van alles uitgeprobeerd en snel geleerd wat ik fout deed. Als ik een beetje fout liep, deed dat pijn onder mijn voeten. Ik heb met succes gezocht naar oplossingen. Ik leerde op het grind vanzelf een andere manier van lopen waaronder

  • een kleinere paslengte,
  • een hogere pasfrequentie,
  • ik til tijdens lopen mijn benen op in plaats van af te zetten met de voorvoet zoals je dat op reguliere schoenen doet.

Het belangrijkste voordeel is dat ik sindsdien geen lopersblessures meer heb gehad. (Even afkloppen.) Andere voordelen zijn:

  • ik werd minder moe van lange afstanden,
  • mijn chronische knie en rugklachten verminderden,
  • de druk onder mijn voeten tussen de hiel en de tenen wordt veel beter verdeeld,
  • ik merkte dat mijn voetspieren helemaal niet zo supersterk hoeven te zijn,
  • mijn voetspieren werden wel steeds leniger,
  • ik heb geen enkele spanning op de kuit of op de achillespees, rug en nek.
  • met als gevolg een losse enkel.

Hier word ik iedere keer opnieuw weer heel blij van.

Over mijn zoektocht vertel ik graag zodat jij van mijn fouten kan leren en je eigen zoektocht wat korter wordt. Zodat jij snel je gewenste barefoot doel kan bereiken. Het kan zomaar zijn dat je eventuele huidige pijntjes door deze manier van zitten, staan, lopen en rennen verminderen en misschien verdwijnen.   

Ik hoop dat ik je met dit stukje nieuwsgierig heb gemaakt en dat je naar één van de workshops komt of je opgeeft voor één van de andere trainingen die verdeeld is over meerdere avonden die De Trek Barefoot organiseert.  Bel of mail gerust naar de winkel: 020-7512613, info@trekbarefoot.nl.

Hopelijk tot snel! Rob Salomonson

Kosten voor de woensdag of vrijdagavond workshop zijn 25.- euro P.P. aanmelden via training@trekbarefoot.nl

Reacties zijn gesloten.