Feelmax

feelmax_pagina

Tijdens het lopen op blote voeten op het zandstrand van Lake Maaninka (Finland) en het zand en kleine steentjes onder hun voeten voelend, ontstond bij de Pulkka familie het idee: terugkeren naar de natuurlijke beweging van de voet.  Zij realiseerden zich dat gezonde voeten de basis zijn van het menselijk welzijn.  Feelmax is opgericht in 1993 en de missie was (en is) om producten te ontwikkelen die bijdragen aan gezondere voeten en een gezonder bestaan. De eerste producten waren de inmiddels bekende teensokken. In 2005 kregen ze de vraag van een top-level Finse snowboarder (tevreden drager van de Feelmax teensokken) om schoenen te ontwikkelen die het lopen op blote voeten nabootsen. De snowboarder had deze barefoot schoenen nodig voor zijn balanstraining. Plots kwam het oude idee van de Lake Maaninka footprints weer naar boven.

Feelmax is de pioneer van de barefoot schoen!

In 2006 werden de eerste Feelmax barefoot schoenen geproduceerd.  Met een uiterst dunne buitenzool van 1 mm kan men  spreken van een zeer revolutionair product. Oude gewoontes zijn taai, maar langzaam en zeker verdwijnt de schoen met “hoge technologische”  demping.  De consument is de waarheid aan het ontdekken! Vele studies en onderzoeken wijzen uit dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat kunstmatige demping in onze schoenen goed voor ons is. Uit deze studies kwam naar voren dat het lichaam al een perfect dempingssysteem heeft.  Al 4 miljoen jaar lopen wij als mens “ barefoot” en plotseling moesten er rare schoenen met onnatuurlijke demping  komen.  Nu keren we terug naar de wortels van moeder natuur. De natuurlijke manier van bewegen is terug!

Feelmax bevat meerdere octrooien en octrooiaanvragen en het concept van onze schoen  heeft verschillende innovatie prijzen  ontvangen. Vele opmerkelijke verbeteringen zijn aan het oorspronkelijke concept van de schoen aangebracht, maar het oorspronkelijke idee is er nog steeds Stap vandaag nog over naar Feelmax en ervaar de natuurlijke manier van lopen!

Kijk voor informatie op onze website https://www.5fingers.nl/feelmax/

Reacties zijn gesloten.