Workshop: Houding en beweging met Rob Salomonson

Iedere eerste vrijdag van de maand en derde woensdag van de maand om 18:30 uur geeft Rob de workshop: Houding en beweging. Het leven is een balans tussen inspanning en ontspanning. Tussen bewegen en rust. In de rust periode voeden we ons en in rust ontdoen we ons van afval stoffen. Door de rust en de voeding zijn we weer klaar voor een korte inspanning.

Tijdens een wandeling is bij elke afzonderlijke pas de ene spier even in rust en de andere spier vol actie. Het volgende moment is de ene spier in actie en de andere spier in rust. Spieren worden gevoed en voorzien van brandstof door het bloed en de afvalstoffen die door de inspanning ontstaan in de spieren worden weer afgevoerd door het bloed. Het enige waar we voor moeten zorgen is dat we steeds voldoende tijd nemen om onze spieren te voeden en om het afval af te voeren. Als die tijd tekort is dan gaan we pijntjes en lichamelijke problemen krijgen.

De schoen met zijn hak en ondersteuning van de voetboog. Zorgt er voor dat we anders zijn gaan wandelen en rennen. Het blijkt als de hak en de ondersteuning er af is dat je na een paar maanden oefenen met veel minder inspanning gemakkelijker kan bewegen. Dit komt vooral om dat je meer rechtop gaat staan. Met wat hulp van derden gaat dit proces natuurlijk veel makkelijker. Leren is tenslotte afkijken.

Graag willen wij samen met u hier over nadenken hoe je makkelijker kan lopen en rennen met een minimum aan inspanning.

De workshop wordt gegeven op iedere eerste vrijdag van de maand en de derde woensdag van de maand van 18:30 uur vanuit de winkel. Eindtijd ca. 21:00. Kosten zijn 25.- euro p.p. Aanmelden via: training@trekbarefoot.nl

Rob Salomonson

Reacties zijn gesloten.