Blackroll* workshop (fasciatraining)

Wat is fasciatraining en welke soorten bestaan er?

Fasciae lopen van vlak onder de huid tot in de diepe cellen van het bindweefsel. Alles in ons lichaam is verbonden via een netwerk van extreem flexibele fasciae.

Fasciatraining komt neer op zelfmassage met foamrollers voor de fasciae. Het kan helpen om kramp, spierpijn en ontstekingen te verzachten en je beweeglijkheid en zo je prestatievermogen te vergroten. Daarom is Foam Rolling de ideale begeleiding voor en na sporttraining. Actuele studieresultaten en de positieve ervaringen van miljoenen mensen ondersteunen training met de foamroller.

Het normale verouderingsproces, verkeerde houdingen, een ongezond eetpatroon, ontstekingen, verwondingen en degeneratieve aandoeningen teisteren ook de fasciae. Dit fijne en zo soepele weefsel kan vervilt raken. De watermoleculen kristalliseren als vloeibare honing die hard wordt. Vaak kun je dergelijke verharde of dikkere plekken, de zogenoemde myofasciale triggerpoints, met de hand voelen. Het goede nieuws: fasciae zijn geen starre, vaste massa, maar kunnen veranderen. Ze willen ook veranderen. Je kunt op fasciae drukken, eraan trekken, ze kneden en rekken. Dat hebben ze ook nodig om gezond te blijven.

Ook voor de fasciae geldt het motto: “use it or lose it”. Beweging is noodzakelijk om de functie van de fasciae in stand te houden. Met rekken en bewegen kun je verkleefd fasciaweefsel weer losmaken. Je kunt zodoende actief pijn en degeneratieve processen tegengaan en je fasciae met fasciatraining soepel houden.

Kom naar één van onze workshops. voor meer informatie mail naar info@trekbarefoot.nl

Reacties zijn gesloten.