Podoloog in de winkel in Amsterdam en in Hoorn.

‘Het begint op blote voeten.’
Onze blote voeten geven ons de basis om op voort te bewegen. Te lopen dus. En dat kunnen ze heel goed. We kunnen zelfs wel stellen dat in de natuur de mensenvoet het grootste aanpassingsvermogen heeft van alle voeten. Onze voeten zijn perfect uitgerust om te lopen op zeer diverse ondergronden.
Dat blote voetenwerk is in onze huidige samenleving niet meer voor iedereen weggelegd. Daarbij komt dat aanpassingsvermogen weer om de hoek kijken. Want aan zo’n beetje elke vorm van bescherming die wij verzonnen hebben voor onze voeten, passen zij zich prima aan.
Bestaat er dan geen verkeerd schoeisel? “Zeker wel”, zegt Jan van Ede, podoloog en voetkundig adviseur. “Als je op, voor jouw voeten, verkeerd schoeisel loopt ontwikkel je vanzelf voet of voet-gerelateerde klachten. Als je jong bent en je voeten nog flexibel zijn, kun je prima op die hoge hakken, strakke pumps of te zachte sportschoenen lopen. Maar als je te lang eenzijdig je voeten verkeerd belast, dan kan het fout gaan. Afwisseling is heel belangrijk. En met bijvoorbeeld een minimalistische-schoen kom je zo dicht mogelijk weer bij de oorsprong terug.”

Jan van Ede is wekelijks als Podologisch adviseur op zaterdag in de winkel in Amsterdam van 11:00 tot 17:00 uur en op de donderdagavond in de winkel in Hoorn van 19:00 tot 21:00 uur.

Check of hij deze week aanwezig is: www.devoetenvanjan.nl

Reacties zijn gesloten.