Vibram Fivefingers

Vibram_Fivefingersslide04

Vibram® is al meer dan 75 jaar een vertrouwde naam op het gebied van sportieve prestaties en innovaties. De oprichter, Vitale Bramani, woonde in Milaan en ontwikkelde de eerste rubberen zool voor een bergbeklimmersschoen.

 

Zijn uitvinding heeft de manier waarop mensen zich over de aarde voortbewegen voorgoed veranderd. Als ervaren berggids en alpinist in de Italiaanse Alpen begreep Vitale als geen ander hoe belangrijk veiligheid is. Hij besefte dat goede rubberen zolen van levensbelang konden zijn. Een prachtig succesverhaal volgde. Vele jaren research en de productie van miljoenen zolen voor de allerbeste schoenen in de branche brachten Vibram® naar de volgende mijlpaal. In 2001 begon Vibram® in het Creative Lab in Milaan met onderzoek en tests voor een uniek nieuw concept.

Gezonder worden en in contact komen met ons lichaam

 

De uitkomst was opnieuw een baanbrekende innovatie: een zool en schoen waarmee de voet op natuurlijke wijze kon werken en bewegen, alsof je op blote voeten loopt. Vibram FiveFingers® zag het levenslicht in 2006. Vibram FiveFingers® staat haaks op het paradigma van conventionele schoenen. De voeten hebben alle vrijheid zich te krommen en te strekken op de dunne, soepele zolen. Er zitten vijf afzonderlijke tenen aan – net als aan onze voeten. Door deze eigenschappen is elke stap die je met FiveFingers zet een ervaring in textuur, temperatuur en biomechanica. Het Vibram®-team wist meteen dat iedereen die dit product uitprobeerde, diezelfde leerzame ontdekking zou doen.

Sinds de lancering van Vibram FiveFingers® in 2006 ontstond er een hele beweging, waardoor het concept van minimalisme en met name minimalistisch hardlopen, populair is geworden. Onderzoek naar blotevoetenlopen, de bestseller “Born to Run” van Christopher McDougall én een uitgesproken en vooruitstrevende gebruikersgroep van FiveFingers, zijn slechts enkele voorbeelden van prikkels, waardoor consumenten hun schoenen opzij legden, FiveFingers aantrokken en naar buiten gingen. Wij van Vibram® geloven dat we gezonder worden en meer in contact komen met ons lichaam door te bewegen en te hardlopen met FiveFingers. Ga met ons mee en ervaar het plezier van natuurlijk leven en sporten.

 

 

2 Comments:

  1. Als een klein kleutertje zo blij liep ik de winkel uit op mijn nieuwe kei-roze 5finger sandaaltjes. Wat een wonderlijke ervaring. Inderdaad bijna net alsof je op blote voeten loopt. Super zo door Amsterdam te kuieren. Geen mens die raar opkijkt of vreemd reageert. Ik voel me helemaal relaxed. De volgende dag staat er een wandeling van 25 km in mijn agenda. Op naar de Gelderse Poort. Ik heb de middelste 11 km op mijn zwarte 5fingers KSO EVO vibrams gelopen. De enige reden waarom ik er ‘maar’ 11 km op heb gelopen is dat het merkje Vibram onder mijn hak vreselijk begon te irriteren. Op de één of andere manier reageert mijn huid op het materiaal van die plek. Want alleen dat plekje brandde enorm.
    Heb het inmiddels afgeplakt met een stukje sporttape en dat werkt. Het branderige gevoel is weg.
    Voor wie het leuk vindt, in mijn reisverslag van deze wandeling is ook mijn ervaring met deze schoentjes verwerkt. http://www.anita0407.waarbenjij.nu/ 2016 0611 Gelderse Poort

Comments are closed